HTML

Címkefelhő

2011 (1) akció (2) akciók (1) alapruhatár (1) anyag (1) árkád (3) barna (1) bézs (1) blézer (1) blondeau (1) blúz (1) bőr (1) c&a (1) chix (1) cipő (2) csipke (1) cucc (1) divat (1) divatipar (1) farmer (1) farmerblúz (1) fekete (1) felső (1) fotók (1) h&m (1) hétvége (1) irodában (1) jogging (1) kapucnis (1) kedvezmény (1) képek (1) kollekció (2) kupon (1) lila (1) lolita (1) m&s (1) mango (1) mayo (1) mellény (1) modell (1) munka (1) nadrád (1) nadrág (1) nyár (1) nyomtat (1) olcsó (1) öltözet (1) ősz (1) öv (1) piros (1) póló (3) próba (1) promod (1) puma (1) retro (1) romantikus (1) ruha (1) ruhadarab (1) ruhatár (2) ruházat (1) sárga (1) segítség (1) selyem (1) sport (2) stílus (1) ststílus (1) szabadidő (1) szett (1) szezon (1) színek (1) szoknya (2) szórakozás (1) szürke (1) táska (1) tavasz (2) tavaszi (1) thylane (1) top (2) trend (1) üzlet (1) vásárlás (1) versace (1) viselet (1) zakó (2) zara (1) Címkefelhő

Friss topikok

JOY Napok = shopping láz!! Hogy a vásárlás után ne lázasodj be a rosszul kiválasztott daraboktól, íme pár tipp, melyek segítségével garantáltan (na jó, 99,999999%) nem nyúlhatsz mellé:)))

ISMERD A RUHATÁRADAT!

Először is nézd át ruhatárad, és dobj ki vagy ajándékozz el mindent, amiről már tudod, hogy nem fogod hordani többet. Így már látod, hogy milyen darabok azok, amikre feltétlenül szükséged van. A neten rengeteg linket, bejegyzést találhatsz arról, hogy miből álljon egy „alapruhatár“ Ha már ezekkel a darabokkal rendelkezel, akkor szezononként elég lesz 1-2 új trendi holmival feldobnod a ruhatáradat és mégis minden alkalomhoz illően tudsz majd felöltözni. Kis ismétlés: Mindent dobjál ki, amit nem hordasz!!! Én úgy szoktam magam meggyőzni, hogy a tavasz-nyár és ősz-téli ruhaszekrény cserénél ha találok olyan darabot, amire azt mondom: „Ezt még biztos fel fogom venni valamikor“ (pedig nem hordod, de tényleg), azt arra a szezonra előhagyom, de azonban a szezon végén, ha mégsem vettem fel, bizony keményen kihajítom :)))))

VÁLASSZ MEGFELELŐ IDŐPONTOT!
 
Hétköznap délelőtt a legszerencsésebb vásárolni indulnod: ilyenkor még elkerülheted a nagyobb tömeget, és tülekedés vagy idegeskedés nélkül nézelődhetsz.
 

ÖLTÖZZ A VÁSÁRLÁSHOZ!

Hagyd otthon a magassarkú cipőket és feszes toppokat, kényelmes, gyorsan cserélhető ruhákban indulj útnak. Azért arról ne feledkezz meg, hogy hajad és sminked rendben legyen, hiszen ha félve nézel a tükörbe, semmit sem fogsz jónak találni magadon. Azonban a sminkedre nagyon ügyelj a próbáknál, én ilyenkor alapozót semmi esetre sem teszek magamra, hiszen az egy pólon sem mutat jól:))) Gondolj bele, Te sem szeretnél olyan rucit felpróbálni, amin látod, hogy valami béna tyúk összefoltozta előtted. Ugye????
 
 
EGYEDÜL MENJ, vagy olyan barátnőddel/barátoddal, aki tényleg őszinte!!!!

Ha igazán komoly shopping-túrára mész, legjobb ha egyedül vágsz neki. Ha esetleg nem szeretsz egyedül vásárolni, mert úgy érzed, ilyenkor nehezen döntesz, mindenképpen olyan barátnőt vigyél magaddal, aki őszintén elárulja, mi, hogyan áll rajtad. Általánosan érvényes, hogy a felpróbált ruhában próbálj meg a lehető legtöbb mozgást imitálni, amit a hétköznapokon is végzel. Pl: naciban feltétlenü ülj le, mert így kiderülhet, ha pl. Túlságosan kibuggyan a popsid és ezzel együtt a tangabugyid is, jujjj, az de gáz :
))))
 

ISMERD MEG AZ ADOTT ÜZLET TELJES KÍNÁLATÁT!
 
Ne csak a bolt elejében válogass, jól nézd meg az eldugott részeket is. Az üzleti stratégia alapján a bolt első részét foglalják el a legújabb trendek, de az eldugott kis sarkokban is kincsekre bukkanhatsz nem is beszélve az általában csak pár visszamaradt akciós darabról, soha nem tudhatod, hol bukkansz igazi „szerelem első látásra“ rucikra. Én egy S.Oliver ruhámat vettem íly módon majdnem 70%-kal olcsóbban, mai napig az egyik legnagyobb kedvencem.
 

FIGYELJ A MINŐSÉGRE!

Amikor megpróbálsz egy ruhát, alaposan nézd meg, hogyan illeszkednek a varrások, gombok, milyen a cipzár állapota. Ha már a próbafülkében hibát találsz rajta, mindenképpen válassz belőle egy másik darabot. Nyugodtan jól húzd meg az anyagot (persze nem kisállat módjára), mert kiderülhet, hogy már kis terhelésre is pl. formát veszít az anyaga.
 
 
NE FÉLJ A SZÍNEKTŐL!

Ne csak az egyszínű és fekete, szürke ruhákat keresd! Próbáld ki, hogy neked melyik szín áll a legjobban, és abból is válassz több darabot. Persze figyelj arra, hogy egyszerre csak kevés szín legyen rajtad, és ne fess úgy, mint egy kanári. Sokan nem mernek színekbe bújni, peddig a személyiséged bizony a ruhádtól is színesebbé válhat. Nyugodtan válassz ki olyan ruhát is, amire első ránézésre azt mondod, na ezt soha nem venném fel!! Egy próba semmibe sem kerül és lehet, hogy meglepetésként ér majd, hogy milyen jól áll neked. Ha meg mellényúltál, hát nevetsz a látványon egy jót, de ez nem baj, így annál jobb hangulatban telik a shoppingtúra!!!
 
 
AZ ALKATODRA VÁSÁROLJ!

Ne vegyél meg olyan ruhát, ami szűk rád, abban a reményben, hogy majd úgyis leadok pár kilót. Ez a veszély most tavasszal maximálisn fennáll!! Mindig az éppen aktuális testalkatodra vásárolj, hiszen még mindig könnyebb valamit beszűkíteni, mint kibővíteni.
 
 
VESD BE A "TÜRELMI IDŐT"!

Ha valamiben nem vagy 100%-osan biztos, ne vedd meg azonnal. Ha még 2 nap múlva is eszedbe jut, és vágysz rá, akkor menj vissza érte, így biztos lehetsz benne, hogy jó vásárt csináltál, amit később sem bánsz meg.  A legtöbb üzletben akár félre is rakadhatod a ruhákat (így akár egy ismerősöddel is visszamehetsz, hogy több vélemény legyen), de ez esetben szigorúan jelezz vissza az üzletnek, ha esetleg mégis meggondoltad magad, ez így fair!
(Még szerencse, hogy a JOY Vásárlási Láz három napig tart!)
 
 

NE CSAK A KEDVENC ÜZLETEIDBE TÉRJ VISSZA!

Nem kell egyféle márkát viselned tetőtől talpig. Ha meg is találtad az ízlésedet és stílusodat legjobban kielégítő boltot, akkor se csak ott vásárolj! Nézz körül máshol is a megszokott üzleteiden kívül, hidd el, megéri!
 
És most irány az ÁRKÁD:))))
 

Címkék: vásárlás üzlet próba színek szezon akciók ruhatár anyag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chic-and-style.blog.hu/api/trackback/id/tr672877443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása